Зелен овес – древно лекарство и съвременно средство за лечение на алкохолизъм

Оценете статията

Зависимостта към алкохола днес успешно се лекува със зелен овес

 

В търсене на вдъхновение за нова съставка за психично здраве, съвременната медицина погледна към Средновековието, когато зеления овес е бил традиционно използван в тази област. Съвременната наука също се възползва от лечебните свойства на това растение и като подкрепа на неговата ефикасност го използва като билка за лечение на алкохолизъм.

Зеленият овес е една от съставките на капките против алкохолизъм Алковитал

Зелен овес е име, което не предоставя пълна картина на това зърно в алтернативната и конвенционална медицина. В миналото на хората им е направило впечатление, че жребците, които са хранени със зелен овес, са били по-плодовити. Смята се, че овесът има същия ефект върху мъжете, въпреки че това все още не е научно доказано. Независимо от това, лекарства съдържащи зелен овес, комбиниран с други билки, все още се рекламират и продават като подсилващи мъжкото спокойствие и здраве.

Тук трябва дебело да подчертаем, че зеленият овес не е афродизиак или средство за насърчаване на раждаемостта. Зърното има множество други ползи за здравето. Днес зеленият овес е една от най-широко и успешно прилагани билки против алкохолизъм.

В миналото, хората, възстановяващи се от болести са били хранени с овесена каша, защото е лесно смилаема. Лекарите съветвали преуморените хора да пият напитка, състояща се от вино и овес. Напитката е била правена за възстановяване на нервната енергия. Кашата от зелен овес също така служи и като средство за лечение на кожни болести.

В съвременната епоха зеленият овес се признава като богат източник на трици и фибри. Зърното е свързано с лечение на висок холестерол.

Най-голямата полза от зеления овес е неговата успешна употреба като естествен антидепресант и леко успокоително. Той действа като тоник за нервната система, затова още в древен Китай е бил даван на хора, които са били зависими от алкохола.

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *