До дни се очаква още по-силно земетресение

Оценете статията

Сеизмолози ни хвърлят в паника със страшните си прогнози

Сеизмологът проф. Бойко Рангелов съобщава, че има голяма вероятност до две седмици да ни удари още по-силен трус. Това обаче е най-песимистичната прогноза, съобщава електронното издание на “24 часа”.

Прогнози за силно земетресение през идните дни

Други сеизмолози обаче твърдят, че най-страшното е минало и няма опасност. Хората обаче продължават да са в паника, а изминалата нощ перничани изкараха навън пред блоковете и в колите си. Хората се страхуват да се приберат по домовете, а страшните прогнози за още по-силен трус допълнително нажежават обстановката.

Прогнозите определено психират хората, а при едно земетресение паниката е най-лошият съветник. Ненужно се внася паника сред хората, възмущават се читатели.

Запомнете, че при земетресение трябва да изчакате да мине труса и тогава да напуснете дома си. Не използвайте асансьор, а само стълбището. По време на земетресението застанете далеко от прозорците и външните стени, най-добре под рамките на вратите.

При напускане на дома след труса вземете най-необходимото със себе си, а именно лекарства, вода, документи и телефон. Уверете се, че всички ваши съседи са добре. Помогнете на възрастните хора и на децата. Успокойте хората, които са в паника около вас.
Когато сте навън стойте далеко от блоковете и от далекопроводите.

Днес в Перник матурите са отменени, тъй като децата са в стрес и няма да могат да покажат най-доброто от себе си вследствие на преживяното. На 29 май учениците от Перник ще се явят на матури.

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *