Бебе почина в частна клиника тази сутрин

Оценете статията

Новороденото е първо дете на родилката, която предпочела Дупнишката частна болница

Бебето се родило снощи около 21 часа здраво, а раждането преминало повече от успешно и без никакви проблеми. Сутринта обаче новороденото умира, а родителите и близките му обвиняват за това болницата.

Бебе почина тази сутрин в частна болница в Дупница

Според бащата на 25-годишната родилка единствено и само персонала на акушеро-гинекологичното отделение е виновно за смъртта на внучето му. Той обвинява персонала на дупнишката частна клиника в безотговорност и небрежност.
Именно бащата на родилката Валентин Мандев е подал и сигнал в полицията. Според бащата персонала на болничното заведение не е трябвало да оставя дъщеря му сама да храни бебето, тъй като това е първото й дете и тя няма достатъчно опит в това. Според него дъщеря му е оставена сама да нахрани детето си, а то се е задавило с млякото и се е задушило.
Бащата на родилката е възмутен, че в болницата нямало достатъчно персонал, за да помагат и да окажат адекватна помощ. Медицинските сестри и акушерките, които са дали бебето на майката преди визитация и без никакви насоки са главните виновници за трагедията, смятат роднини на родилката.
От болницата пък са категорични, че детето е дадено на майката след обстоен преглед, а инструкции е трябвало да получи по време на редовния преглед. Д-р. Динов от дупнишката болница не изключва възможността бебето да е починало от синдром на внезапна смърт, към който е предразположено всяко бебе до 7 дни след раждането си.
Случаят се разследва и от криминалисти от РПУ – Дупница.

Лечител.нет препоръчва и:

1 коментар to “Бебе почина в частна клиника тази сутрин”

  1. Elena

    окт 02. 2012

    Кога е станало това. И кои ден

    Reply to this comment

Добавете коментар