Ето няколко съвета при болки в очите

Ето няколко съвета при болки в очите 4.33/5 (86.67%) 3 votes

Очите болят от преумора на организма и от липса на витамини

Очевидно сте се уморили, в организма ви има недостиг на витамини, появила се е някаква инфекция, зрението ви е отслабнало.

Отначало, разбира се, с помощта на лекар-специалист, опитайте да определите причините за болките зад очната ябълка, в зоната над веждите, в клепачите, за активното сълзоотделяне, за страха от студа и ярката светлина. И чак след това се лекувайте.

Ето няколко съвета. Преди всичко — витаминизирано хранене. После — дайте почивка на очите, избягвайте резкия преход от тъмно към светло, студа, яркото осветление, другите дразнители. Сутрин и вечер слагайте върху очите си ленени салфетки, намокрени в гъсти настойки от лайка и силен чай.

През лятото слагайте върху очите си листа от живовляк или младо зеле. Сутринта се старайте да излезете на зелена ливада или газон, дълго гледайте тревата, като намазвате очите с росата й. Мийте лицето си с топла вода. Не четете в легнало положение.

Очите болят от преумора на организма и от липса на витамини


Откажете се от прекалено яркото осветление у дома. От помещението, в което се намирате най-често, махнете ярките, червените, оранжеви цветове. Изберете си завеси, покривки, одеяла в зелени, светлозелени, светлосини цветове. След известно време ще откриете, че очите ви са се излекували.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *