Най-тежко пострадалият от вчерашния взрив е изпаднал в кома (видео)

Оценете статията

Още 10 души са с по-леки наранявания и са настанени в различни софийски болници

Най-тежко пострадалият при вчерашния взрив на газова бутилка в китайски ресторант в центъра на София е изпаднал в кома, съобщават от пресцентъра на „Пирогов“.
35-годишният мъж е с тежка черепно-мозъчна травма и е поставен на командно дишане в реанимацията. Докторите продължават да се борят за живота му. Общо 11 души вчера са били настанени в различни болници на София. Останалите 10 ранени са по-леко пострадали и няма опасност за живота им. В „Пирогов“ 53-годишна жена е оставена в неврохирургията с мозъчно сътресение, а други три жени вече са освободени.

Най-тежко пострадалият от вчерашния взрив е изпаднал в кома

Най-тежко пострадалият от вчерашния взрив е изпаднал в кома

31-годишен мъж от китайски произход, който е бил докаран късно снощи, също е бил освободен, а така също и жена на 47 години, която е с контузия на лявото коляно, жена на 55 години с рана и контузия на лявото рамо и друга на 36 години с подкожно кръвонасядане, контузия на дясната ябълчена област на лицето.
Общо 11 души бяха ранени при взрива в ресторанта. В ИСУЛ няма пациенти с опасност за живота, съобщават от лечебното заведение.
След взрива снощи органите на реда успяха да изнесат и обезопасят 14 газови бутилки.
Според разследващите случая използването на газови бутилки в ресторанта е било разрешено, но в близост до гръмналата бутилка е трябвало да има само още 4, а са били открити цели 13 газови бутилки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *